Esélyegyenlőségi portál Kedvencek

Könyv-, film- és zeneajánlatok…
Ezekhez Te is hozzájárulhatsz:
Küldd el javaslatodat a csimazs@aiddtiszk.hu címre, hogy társaid is megismerjék.

 

Könyv:

 

A Tombol a hold Peter Marshall regénye

 

 


Fiatalon maga is megbetegedett gyermekparalízisben, tehát személyes élményei alapján hitelesen tudta ábrázolni azoknak a fiatal, életerős embereknek az életét, akiknek ugyanezzel a tragédiával kellett szembenézniük, mégpedig éppen akkor, amikor megkezdték volna önálló életüket a világban.
Az írói ambíciókat dédelgető munkásfiú, és a jó házból való úrilány jó eséllyel soha nem találkozott volna egymással, ha nem ugyanaz a váratlan tragédia töri szilánkokra álmaikat.
Párhuzamos pályán futó életük kicsivel a végtelen előtt, egy mozgássérültek számára fenntartott otthonban keresztezte egymásét.
Egymásba szerettek. És ez adott nekik erőt ahhoz, hogy mindenkivel szembeszálljanak – önmagukért. Saját életükért
Másság alatt nem csupán a mozgássérülteket, hanem mindenféle, az általános társadalmi normától eltérő embert értek, legyen az hippi, rocker, punk, fekete, barna, fehér vagy sárga, süket, vak, vagy bármilyen más testi hibával rendelkező, esetleg másmilyen vallást valló, másként gondolkodó ember.

 

Film:

 

Love Story


Oliver Barrett gazdag családból származó egyetemista. Beleszeret a szegény családból való Jennybe. A két fiatal, dacolva a köztük lévő társadalmi különbséggel és a szülők ellenkezésével, összeköti az életét. Együtt élnek, a boldogságuk felhőtlen. Vagy mégsem? Amikor Jenny beteg lesz, még semmi rosszra nem gondolnak. Ám kiderül, hogy a baj súlyosabb, mint hitték. Jenny ugyanis halálos beteg, csupán hónapjai vannak hátra.
 

 

Szerelem és más drogok

 

http://port.hu/szerelem_es_mas_drogok_love_and_other_drugs/pls/ci/cinema.film?i_film_id=114847